WE LIVE HERE #13 fungi futures

10 - 14 juli 2023, Amsterdam

Fungi futures

Tussen 10 en 14 juli organiseren we onze jaarlijkse zomeracademie WE LIVE HERE.

Dit jaar ligt de focus op het creeëren van een optimistisch kijk op onze omgang met de aarde. Het belooft een volle, rijke en verdiepende week te worden met excursies, workshops, trainingen, lezingen en bijeenkomsten.

In deze laatste intensieve week voor de zomerstop gaan we ons samen met kunstenaars, muzikanten, dansers, performers, filosofen en andere professionals uit het werkveld verdiepen in de thema's die ons bezig houden in de aanloop naar onze nieuwe voorstelling ATMEN.

Meedoen? Stuur een e-mail naar welivehere@nbprojects.nl

WE LIVE HERE is de jaarlijkse zomeracademie waarmee we tijd bieden voor experiment, onderzoek en reflectie. Elke zomer, aan het einde van het seizoen, verzamelen we een (kleine) tijdelijke community van professionals in de podiumkunsten en daarbuiten om samen te werken en mee te denken.

 

OPENBARE EVENEMENTEN

'The magical world of mushrooms' met Walter Barning

Op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur  komt Walter Barning bij ons op bezoek. Hij komt ons iets vertellen over de magische wereld van paddestoelen. 

Hoe werk je samen met de natuur om de vruchten te plukken van de onvoorwaardelijke liefde die de natuur te bieden heeft? Walter vertelt over zijn visie waarin het kweken van een kwaliteitsproduct, het optimaliseren van de biodiversiteit en het overdragen van educatie hand in hand gaan. Walter heeft in Noord-Limburg een stuk grond waarop bij shiitakes kweekt in het Shiitakebos. 

De lezing is open voor publiek. Opgeven graag bij justa@nicolebeutlerprojects.nl

In gesprek met 'Denker des Vaderlands' Marjan Slob

 

Op donderdagochtend tussen 11.00 en 13.00 komt Marjan Slob bij ons langs. Zij gaat met ons in gesprek over 'affordances'.

'Affordances' is een concept van de Amerikaanse psycholoog James J. Gibson uit zijn theorie van de 'ecologische benadering van perceptie'. Het concept van 'affordances' helpt om na te denken over hoe dieren zich verhouden tot hun omgeving en hoe ze gebruik maken van de mogelijkheden die hun biologie biedt. 

De lezing is open voor publiek. Opgeven graag bij justa@nicolebeutlerprojects.nl