Collectief Het Paradijs: Vormen van opdringerigheid

Co-regie Nicole Beutler, in 2022 op tournee

Na het succesvolle Paradijsvertraging duikt Collectief Het Paradijs nu in een drieluik van opdringerigheid in regie van Ko van den Bosch, Jakop Ahlbom en Nicole Beutler!

Acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement. Acht mensen vast in hun eigen hoofd. In het drieluik Vormen van opdringerigheid (VVO) onderzoekt Collectief Het Paradijs drie perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte. In de fysieke nabijheid van andere mensen in de openbare ruimte botst de wens om gezien te worden met de confrontatie die dat met zich meebrengt. In de privéruimte van je eigen huis dringt de buitenwereld zich op via een stroom aan berichten, nieuws, informatie en prikkels. En de privéruimte van je eigen hoofd wordt overspoeld door alles wat je denkt, moet, wilt, vindt (of juist niet) als een vragenvuur dat zich tot ieder individu opdringt en leidt tot collectieve overprikkeling. Elk perspectief werd geregisseerd door een andere regisseur.

Cast & Credits

Spel, productie en vormgeving: Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Leo Vincent, Luuk Weers, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom
Regie akte 1: Ko van den Bosch
Regie akte 2: Jakop Ahlbom
Regie akte 3: Nicole Beutler

Eindregie & tekst: Ko van den Bosch
Dramaturgie: Eline de Mey
Lichtontwerp/techniek: 
Marcel Slagter
Regie trailer: Vincent van Woerkom
Grafische vormgeving: Het IJzeren Gordijn

Campagnebeeld: Leonel Piccardo
Scènefotografie: Mirjam Zwanenburg
Productie: Mirjam Zwanenburg
Zakelijke leiding: Karin van den Berg
Marketing: Lonneke van Eden
Tourneeplanning: Theaterzaken Via Rudolphi

Vormen van Opdringerigheid is een coproductie van: Collectief Het Paradijs, Feikes Huis, Jakop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam.
Vormen van Opdringerigheid wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Stichting Melanie, BNG Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Olland Buisman Stichting, Stichting Elise Mathilde, VSB Fonds, Voordekunst.nl.
Sponsors: Bij ons Vintage, Ferragio.
Met dank aan: Rotterdams Tram Museum Stichting RoMeO