https://kultuur.err.ee/1608799222/nicole-beutler-8-metamorfoos-kuulutab-patriarhaadi-loppu-ja-suurte-muutuste-algust

Nicole Beutler te gast bij Estonian Television

Estonian Television’s daily news programme

Bekijk hier het nieuwsitem.

Nicole Beutler: '8: METAMORPHOSE' luidt het einde in van het patriarchaat en het begin van grote verandering

24 november 2022

8: Metamorphosis", een dansopera die is uitgeroepen tot de beste Nederlandse dansproductie, wordt vrijdag en zaterdag opgevoerd in Viimsi Artium. De productie van regisseur en choreograaf Nicole Beutler is een ritueel dat volgens de auteur het einde van het patriarchaat en het begin van grote veranderingen inluidt.

Beutler heeft in haar werk tot nu toe vooral de kracht en bijdrage van vrouwen in de samenleving benadrukt. Deze keer zullen echter acht mannen het podium betreden, die gedurende de avond van rol en gedaante zullen veranderen, van machtige leiders in gevoelige, gelaagde mensen.

Formeel is de productie ook een inleiding op de veranderingen in de wereld om ons heen.

"Er is een zekere angst voor verandering, maar verandering is onvermijdelijk. We moeten veranderen, het klimaat verandert, we maken deel uit van de aarde, we veranderen onszelf en misschien zal alles ten goede veranderen. Ik voorspel het einde niet," verklaarde Beutler.

"Ik weet niet of je ooit een appel kruislings hebt gesneden, dat gebeurt meestal in de lengte. Maar als je kruislings snijdt, opent zich een ster in het hart van de appel. Misschien ga je bekende dingen op een andere manier bekijken," voegde hij eraan toe.

Redacteur: Merit Maarits