Ginkgo

Nicole Beutler in nieuwe docu-serie over toonaangevende kunstenaars

Bekijk vanaf 18 april

 

Nicole Beutler is te zien in de nieuwe serie Ammodo Docs van Stichting Ammodo, met korte documentaires over het werk van toonaangevende wetenschappers en kunstenaars. Seizoen één gaat op vrijdag 7 april 2023 in première op Go Short – International Short Film Festival Nijmegen en wordt vanaf 18 april door de NTR uitgezonden op NPO 2 Extra. De aflevering genaamd ‘Eyes Wide Open’ gaat over het werk van Nicole Beutler. Bekijk hier alvast de trailer.

Ammodo Docs is een serie artistieke korte documentaires over originele denkers. In films van vijftien minuten dagen gerenommeerde filmmakers de kijker uit om de wereld te bekijken door de ogen van grensverleggende kunstenaars en wetenschappers.

In ‘Eyes Wide Open’ volgt Floris-Jan van Luyn Nicole Beutler bij enkele repetities voor GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole. Je wordt in de film onderdeel van haar denk- en maakprocessen. Beutler combineert een sterke artistieke visie met ruimte voor inspraak. Ze vraagt haar team continu om hun visie om zo tot een collectief gedragen kunstwerk te komen. Zo belichaamt ze een nieuwe vorm van leiderschap.

Ammodo Docs brengt jaarlijks een nieuw seizoen uit van circa zes korte films. De kunstenaars en wetenschappers worden gekoppeld aan Nederlandse documentairemakers – gevestigde namen en bewezen talent – die hun onderwerpen op een verrassende en verdiepende manier in beeld brengen. Seizoen één werd geregisseerd door Carin Goeijers, Floris-Jan van Luyn, Hester Overmars, Suzanne Raes, Renko Douze, Marleine van der Werf en Sjors Swierstra.