impact program

Impact programma rondom ATMEN

Lezing, panelgesprek, films en kledingruilmarkt

Rondom ATMEN presenteert Nicole Beutler Projects samen met ITA een impact programma met lezingen, gesprekken en ontmoetingen waarin we dieper ingaan op onze relatie tot de planeet. Samen onderzoeken we de mogelijkheid om vanuit een meer-dan-menselijk perspectief naar de verre toekomst te kijken. Stel: je plant een boom op het plein voor de schouwburg, en stel dat die daar zonder menselijke inmenging, 400 jaar mag leven. Hoe ziet die boom zijn omgeving veranderen? In wat voor wereld planten we hem?

De avond start op 18 oktober met een korte lezing van de denker des vaderlands Marjan Slob en op 19 oktober van filosoof Lisa Doeland. Daarna zijn de films Songs from the compost en The Underground Astronaut afwisselend te bezoeken. Midden op de avond is er in de pleinfoyer een bijzonder panelgesprek. Deelnemers aan dit gesprek adopteren een plant, en verbeelden onder begeleiding van een ‘spreker van de levenden’ diens toekomst. Waar leeft dit organisme graag, hoe zal het zich de komende jaren ontwikkelen, en van welke avonturen en drama’s zullen zij en hun nakomelingen getuige zijn in de wildernis van de tijd? Na het gesprek is het tijd voor actie. Iedereen wordt uitgenodigd hun plant mee te nemen om die thuis, of als ‘guerillia gardener’ in de buurt, een plek te geven, en zich zo in het kleine te ontfermen over de toekomst. 

Te gast zijn onder anderen kunstenaarscollectief The Sunflower Soup, de Onkruideniers, Neal Powless (ombudsman voor de levenden), Stijn Nollen (stadsecoloog), Lisa Doeland en Marjan Slob.

Verder kan Je deze avond ook genieten van een inleidende podcast en een kledingruilmarkt! Kom op tijd, en neem je oude kleren mee en misschien ga je naar huis met een nieuwe blouse.

 

Chris Julien

Het impact programma is ontwikkelt samen met extinction rebellion frontman en klimaatfilosoof Chris Julien.

impact programma

PROGRAMMA

18:00 – 18:30      Lezing Marjan Slob 18 okt [De Salon]

                            Lezing Lisa Doeland 19 okt

18:30 – 23:30      Film Songs from the Compost: Mutating Bodies, Imploding Stars by Eglé Budvytytè.

                            Film The Underground Astronaut by Marleine van der Werf. [De Salon]

19:00 – 20:30      Performance ATMEN evolution in silently unfolding van Nicole Beutler Projects. [Grote Zaal]

21:00 – 21:45      Panel talk met Bonnie Chopard, Speaker for the living in zoöp-to-be Kunstfort. [Plein foyer]

22:00 – 23:30      Performance ATMEN evolution in silently unfolding van Nicole Beutler Projects. [Grote Zaal]

 

Standaard-still-The-Underground

DOORLOPEND

DE SALON

Songs From The Compost: mutating bodiesimploding stars. Een korte film van Egle Budvytyte die een licht op de kwetsbaarheid van het ecologisch evenwicht en de onderlinge verbondenheid van de mens en niet-mens.

Duur: 28 minuten.

The Underground Astronaut. The Underground Astronaut is een Ammodo documentaire waarin evolutionair bioloog. Toby Kiers wordt gevolgd op haar missie om wereldwijde schimmelnetwerken in kaart te brengen en te begrijpen, voordat het te laat is. Een geurige en urgente reis naar het ondergrondse. “No fungi, no future.”

Duur: 17 minuten

Songs-from-the-Componist

ROTONDE

INLEIDING.

Pak een silent disco koptelefoon en luister naar de inleidende podcast op de voorstelling van artistiek coördinator Justa ter Haar.

 

SUNFLOWER SOUP.

Een expositie van het kunstenaarscollectief de Sunflower Soup die kunst en activisme treffend combineren in hun werk.

 

KLEDINGSWAP.

Ruil je kleding die je niet meer draagt maar te mooi om weg te gooien, hier in en/ of scoor je nieuwe prachtige outfit.

 

ONKRUIDENIERS.

smaakervaring van het heden, verleden en de toekomst. Het collectief de OnKruideniers onderzoekt historische, culturele en potentiële transformaties van de natuur en haar mogelijkheden de mens te evolueren. Zij doen, vaak in gezamenlijkheid met publiek, veldwerk, verzamelen planten, de verhalen en geschiedenissen die daaraan verbonden zijn.

 

BIBLIOTHEEK.

Verdiep je in de lees en luistertips van choreograaf en theatermaker Nicole Beutler. Hier vind je een greep uit de bibliotheek die de voorstelling ATMEN geïnspireerd hebben.

Sunflower soup