Grand Theatre Groningen

GINKGO, work in progress ...

Beutler in residence in Grand Theatre Groningen

Deze week is Nicole Beutler aan het werk in het Grand Theatre in Groningen om, samen met hele crew, vorm te geven aan GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole. Het is het eerste deel van de trilogie Rituals of Transformation, welke vanaf mei 2022 in de theaters speelt.

Vrijdag 8 oktober om 17.00 uur is het resultaat van deze werkweek te zien, kaarten zijn slechts € 5,-.

Over GINKGO or: 56 million years ...
Na het succes van de indrukwekkende dansopera 8: METAMORPHOSIS komt Nicole Beutler met een nieuwe muzikale totaalervaring die ons confronteert met de grote veranderingen die ons te wachten staan. In GINKGO nemen we afscheid van de wereld zoals we die kennen. We dansen op de vuilnishopen van onze beschaving terwijl weemoedige muziekstukken uit ons collectieve geheugen vervormen en vervliegen.

Producer Gary Shepherd en thereminist Dorit Chrysler componeren een indringende zwanenzang. Chryslers handen beroeren onzichtbare snaren terwijl ze ons als een ceremoniemeester naar onze eigen ondergang begeleidt.Vijf dansers dansen hun laatste dans, tot slechts de ginkgoboom overblijft: de Japanse notenboom die zelfs de kernexplosie in Hiroshima wist te doorstaan.