Reinout Bos

NOW WE ARE EARTH / An Orchestra

Nicole Beutler Projects & Opera Ballet Vlaanderen / VONK! / Dance On Ensemble / Opera2DAY

NOW WE ARE EARTH is het grootse toekomstvisioen van choreografe en theatermaakster Nicole Beutler. Muziek en dans, koor en publiek vinden elkaar in deze eco-futuristische samenzang voor meer samenhang. Met een team van 8 dansers/zangers en een stadskoor van 45; dit stuk van 100 minuten zal als een happening zijn van stemmen en bewegende samenhorigheid, een droom van een mogelijke toekomst.

Voor het derde en laatste deel van de trilogie RITUALS OF TRANSFORMATION (towards a new humanity) slaan we de handen ineen met artistieke partners uit verschillende landen. Met het Berlijnse DANCE ON, een gezelschap voor dansers boven de 40, met Opera Ballet Vlaanderen / VONK! en met Opera2Day, waarmee we samen het traject van de participatiekoren vormgeven.

Het stuk viert de verbondenheid en is een zoektocht naar balans tussen de vijf rijken: dier, mens, plant, schimmel en technologie. NOW WE ARE EARTH belooft een totaalkunstwerk te worden, een dansopera met een lokaal stadskoor waarin een belangrijke rol voor het publiek is weggelegd. Geïnspireerd op de eindeloze en onontwarbare verbintenissen van schimmeldraden in een zwamvlok bouwen alle performers samen aan een meerstemmig, resonerend web vol kleuren en klanken, als een zich eeuwig herhalend en vertakkend patroon.

NOW WE ARE EARTH / An Orchestra is de derde fase van het alchemistische proces van het maken van goud: ook wel de rode fase, rubedo genoemd. Na de vernietiging van de oude wereld; GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole (Deel 1) en een periode van herstel: ATMEN/ evolution is silently unfolding (Deel 2), is NOW WE ARE EARTH een poging tot een nieuw evenwicht op weg naar één nieuwe wereld.

In tijden die worden gedomineerd door doemscenario's biedt theater ons de kans om een toekomst voor de mensheid op deze planeet voor te stellen. Met de trilogie biedt Beutler andere perspectieven, kijkend voorbij de angst en de verandering omarmen, potentieel voor genezing genereren, met een hoopvolle visie voor de mensheid op de planeet. Een ervaring van een nieuw evenwicht, is dat een belachelijke fantasie of een visionair voorstel? 

NOW WE ARE EARTH is een futuristische droom, een Monte Veritá van de toekomst, een vereniging van tegenstellingen. Een samenklinken met de gedeelde onuitputtelijke energie van de zon, een energie die voortdurend aanwezig is en nooit verloren gaat.

In de eerste week van februari heeft de tweede residentie voor deze nieuwe productie plaatsgevonden in de opera in Gent, met het volledige team van creatives en performers. De voorstelling zal in april 2025 in première gaan bij Opera Antwerpen. Houd binnenkort de website in de gaten voor meer informatie.

Foto's van de residentie in 2024 in Gent, gemaakt door Reinout Bos

 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos
 • Reinout Bos

Cast & Credits

Concept, regie, choreografie: Nicole Beutler

Performers: Felix Schellekens, Timo Tembuyser, Margarida Constantino, Hillary Blake Firestone, C'Cesirhe Sedney, Anna Herrmann (DANCE ON / Bureau Ritter), Lia Witjes Poole (DANCE ON / Bureau Ritter)

Muziek: Gary Shepherd

Koor composities: Timo Tembuyser

Koor: lokaal stadskoor

Dramaturgie: Igor Dobričić

Dramaturgisch advies: Tom Swaak (OBV), Richard Kofi

Decor: Lena Newton, Noa Helder

Licht: Minna Tiikkainen

Kostuums: Jessica Helbach

Repetitor: Catarina Ferreira da Silva

Technisch coördinator: Durante van Kuijk

Projectleiding VONK! Lise Thomas

Productieleiding NB Raïssa Pater

Een productie van Nicole Beutler Projects / Opera Ballet Vlaanderen, VONK! / DANCE ON Ensemble /  Opera2Day 

Coproductie:  O. Festival for Opera. Music. Theatre / Internationaal Theater Amsterdam

Residentie Grand Theater Groningen

Met dank aan Maarten Boussery, Kris Adem

Calendar

Voorstelling of activiteit Datum en tijd Zaal of locatie Occasion Ticketlink
NOW WE ARE EARTH / An Orchestra
Opera Ballet Vlaanderen
Antwerpen
Première
NOW WE ARE EARTH / An Orchestra
Opera Ballet Vlaanderen
Antwerpen
NOW WE ARE EARTH / An Orchestra
Opera Ballet Vlaanderen
Antwerpen