WE LIVE HERE 2018: In politics of co-creation

9 - 13 juli

Voor de achtste keer organiseert Nicole Beutler Projects de WE LIVE HERE Summer Academy tijdens Julidans. Kunstenaars en creatives komen bijeen om elkaar te ontmoeten en inspireren, samen te werken, kennis uit te wisselen en te reflecteren op prangende thema’s.

Deze editie wordt gecureerd door Nicole Beutler in samenwerking met BAU Platform voor Dans en Performance. WE LIVE HERE bestaat dit jaar uit twee laboratoria: Politics of Co-creation en What-If-Then, een 'urban wildlife'-excursie, bezoek aan Julidansvoorstellingen en openbare How Do You Work sessies.

In Politics of Co-creation worden de ethische en artistieke consequenties van co-creatie tegen het licht gehouden. Hoe creëer je ruimte voor artistieke uitwisseling en terugkoppeling? Welke rol spelen je methodes? Dit Lab wordt geleid door componiste Alison Isadora.

Het traject What-If-Then wordt ontwikkeld door theatermaker Orion Maxted en mediakunstenaar Marion Tränkle. Ze laten zich inspireren door de meest elementaire logica van computercodes. In dit Lab brengen ze kunstenaars en coders samen om te ontdekken hoe het combineren van simpele regels, ‘what-if-then’, kan uitgroeien tot nieuwe collaboratieve performance-strategieën.

DEELNEMEN
Zoals elk jaar nodigt WE LIVE HERE een groep van professionele theatermakers, denkers, filosofen en dramaturgen uit om deel te nemen aan de Labs. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname, mail dan uiterlijk 24 juni 2018 naar Justa Ter Haar via welivehere@nbprojects.nl met een korte bio en motivatie. We vragen deelnemers om een bescheiden bijdrage van €150. Dit beslaat het programma, lunch, diner en voorstellingstickets. Er zijn een aantal gesponsorde plekken beschikbaar voor deelnemers met een kleine beurs. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond voorziet gratis accommodatie voor deelnemers uit België gedurende de hele periode.

Credits

Een productie van: Nicole Beutler Projects en BAU Platform voor Dans en Performace. 
In samenwerking met: Julidans.
Met dank aan: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.
Met steun van: De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.