Mami Kang - Body Drift

Een GREENHOUSE project
Bodydrift. Foto: Vincent van Woerkom

Met de performance Body Drift probeert choreograaf Mami Kang een staat van continu morphen te creëren. Met droomachtige fragmenten, stem, geluid en beweging stelt dit werk dans voor als iets dat het menselijke exceptionalisme overstijgt. Body Drift speelde van mei 2022 tot februari 2023 in Theater Frascati. 

In Body Drift zien we een geconstrueerd figuur die de gelaagdheid van de spirituele microcosmos omvat. Het werk weerstaat de logica die de wereld poogt te vangen en het individu reduceert tot een solide vorm. Hier bewegen tijd en ruimte zich niet lineair vooruit, maar stemmen ze eerder af op dat wat vergeten is, vervallen en nog onbekend. 

Door het onbewuste verlangen te onderzoeken, nodigt Body Drift het publiek uit om deel te nemen in een cryptische, ongrijpbare ruimte waar fictie en realiteit, verbeelding en materialiteit elkaar kruisen.

Mami Kang creëert met Body Drift een vervreemdend en aanlokkelijk universum, waar je als het licht dooft geen afscheid van wil nemen. – Theaterkrant (keuze van de criticus)

Body Drift is een GREENHOUSE-project geproduceerd door Veem House for Performance in co-productie met ICK Dans Amsterdam en Nicole Beutler Projects.