GARDENING #2

met Marijn Brussaard, Revé Terborg, Karina Villafan en Marcin Kamiński (26 Mei-4 Juni 2022)

GARDENING #2

GARDENING is een creatieve broedplaats waarin vier dans/mime/performance artiesten gedurende een week de kans krijgen om parallel aan elkaar nieuwe ideeën uit te werken. Ze krijgen een atelierruimte en worden actief gecoacht door elkaar, door de GREENHOUSE partners en door professionals uit het veld. GARDENING gaat over nieuwe zaden planten, maken, ontmoeten, voeden, groeien, delen en elkaars werelden kruisbestuiven.

In 2022 begon GARDENING #2 begint 26 mei en eindigde met een openbaar deelmoment op zaterdag 4 juni. De deelnemende kunstenaars waren Marijn Brussaard, Revé Terborg, Karina Villafan en Marcin Kamiński. Zij werden gecoacht door Eva Villanueva (artistiek coördinator BAU). 

Marijn Brussaard
Multidisciplinair kunstenaar Marijn Brussaard werkt met performance, (video-)installatie, muziek en sound-design. Hij studeerde in 2014 af met een BA in performance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (afdeling Mime). Marijn is een veelzijdige allrounder - conceptueel en muzikaal gedreven met een sterke associatieve kwaliteit.

Hij onderzoekt en reflecteert op het theatrale van hedendaagse fenomenen, en vindt dat de spanning en het drama vaak liggen in de inconsistenties en paradoxen van deze onderwerpen. Zijn werk kan worden omschreven als vormexperimenten die vaak poëtisch, humoristisch of absurd van aard zijn. De contrasten tussen het reële en het synthetische of hyperreële zijn een terugkerend thema in zijn werk.

Revé Terborg
Revé Terborg is een Amsterdamse kunstenares die werkzaam is in de internationale dans-, mode- en filmindustrie. Na haar Bachelor Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten tourde Revé de wereld rond met verschillende dans/fysiek theater producties zoals Anatomica #1&3 van DanceWorksRotterdam/André Gingras en What The Body Does Not Remember van UltimaVez/Wimvandekeybus.

Revé brengt in haar transcendente Energy Movement danstrips twee culturen samen: De Nederlandse elektronische rave scene, en traditionele Surinaamse dansceremonies. Tijdens GARDENING onderzocht ze verder hoe ze deze transcendente danstrips kan hosten als een speeltuin voor het publiek om in te grijpen, te bewegen en rond te dansen.

Karina Villafan
Karina Villafan is een kunstenaar uit de stad Rio de Janeiro, gevestigd in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling) en werkt als choreograaf en performer.

Tijdens GARDENING heeft Karina haar praktijk van het mengen van geluid, verhalen en beweging verder verkend. Met behulp van een DJ-set, een loopstation en haar stem wilde ze mogelijke landschappen en beats creëren, die de ervaring van de verhalen die ze deelt kunnen vasthouden.

Marcin Kamiński
Marcin Kamiński is een multimediakunstenaar die in Amsterdam woont. In zijn werk zijn kleine gebeurtenissen die hij ad hoc in alledaagse situaties onderzoekt een ingang om een relatie met de kijker te definiëren. Hij is gefascineerd door het creëren van een situatie met een element van anekdote, humor en filosofische parabel.

Marcin studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Warschau en Schone Kunsten aan de Gerrit Rietveld Academie.

 

26 mei tot 4 juni 2022 in BAU en VEEM.