COME TOGETHER #3

18 - 20 januari 2017

Op 18, 19 en 20 januari 2017 vindt de derde editie van COME TOGETHER plaats in Frascati Amsterdam, waarbij zo’n 50 Amsterdamse performancemakers vanuit verschillende velden samenkomen om hun ideeën te delen en werk te presenteren.

Wat in 2014 begon met een minifestival waarin oprichters/generatiegenoten Nicole Beutler, Keren Levi en Andrea Bozic hun werk naast elkaar toonden, groeide in 2015 uit tot een tweede editie met werk van Amsterdamse kunstenaars van alle generaties uit disciplines als muziek, dans en kunst.
Nu we aan het begin staan van de nieuwe kunstenplanperiode - een spannende tijd vol onzekerheid en vragen - is COME TOGETHER #3 een oproep aan het Amsterdamse kunstveld om samen te komen en daadwerkelijk te laten zien dat het veld nog steeds alive & kicking is.
COME TOGETHER #3 wordt een geperformd manifest én viering van de vele vernieuwende, eigentijdse makers die Amsterdam rijk is. In drie dagen tijd komen 50 onafhankelijke choreografen, muzikanten, kunstenaars, dramaturgen en andere denkers van diverse generaties en achtergronden bij elkaar om kennis uit te wisselen, gedachten te ontwikkelen, collega’s te ontmoeten en hun ideeën aan het publiek te presenteren. Ze gebruiken de ruimte en tijd voor iets wat eerder, ergens anders, nog niet mogelijk was. Een korte try-out performance, een interdisciplinair dansstuk, een multimediale lezing, een werksessie, een artistiek manifesto op de bar of een performance in print; ruw, ongepolijst, onderzoekend, visionair, uitdagend. Tijdens COME TOGETHER krijgen zowel makers als publiek de kans om het werk met al haar facetten binnen één context te ontdekken en ervaren.

COME TOGETHER is dit jaar gecurateerd door Keren Levi, Nicole Beutler, Andrea Božic´ in samenwerking met Eva Villanueva. Het is geproduceerd door NBprojects en NeverLike, in coproductie met TILT, BAU en Frascati, met steun van ICK en Veem House for Performance.