Theaterkrant

CLOSE TO HARMONY - KING SISTERS

COPRODUCTIE met Nicole Beutler Projects

Zo nauw als de levens van deze drie zussen met elkaar verbonden zijn, zo dicht bij elkaar laten ze hun stemmen klinken in een harmonie. Maar wie goed luistert, hoort dat één stem net een beetje vals klinkt. Hoe dichter ze bij elkaar komen, hoe harder ze voor hun samenklank moeten vechten. Hoe dichtbij is te dichtbij? Waar begint het te wringen? En is het niet juist die schuring die de relatie eigenzinnig maakt? In deze fysieke, a capella performance kruipt het drietal dicht op – en misschien zelfs ín – elkaars huid. Beïnvloed door Meredith Monk, ritualistische samenzang en close-harmony muziek leggen ze hun verlangens en angsten voor intimiteit bloot.

De zussen Joske (actrice), Annelie (vocalist) en Marthe Koning (fysiek performer) vormen samen collectief King Sisters. Met hun zangstemmen als vertrekpunt creëren ze kunstzinnige, niet-alledaagse, muzikale performances waarin ze elkaar steeds uitdagen vanuit hun eigen disciplines. Met hun heldere klanktaal ontroeren en verontrusten ze je. Dit trio laat je voelen dat het persoonlijke, zoals je stem of je familie, direct verbonden is met de wereld waarin we leven.

Samenwerking 

Al meerdere jaren volgen we de ontwikkeling van deze jonge artiesten, als coaches, in workshops en tijdens de zomeracademie WE LIVE HERE. Joske is lid van onze dekolonisatie leesclub en Marthe was onderdeel van de eerste experimenten voor GINKGO in het kader van NKK NEXT.

Onze artistiek coördinator, Justa ter Haar, is de dramaturg van deze voorstelling.

Cast & Credits

Concept en performance: Joske Koning, Annelie Koning, Marthe Koning


Performance-coach en eindregie: Jessie L'Herminez


Dramaturgie: Justa ter Haar


Compositie-coach en eind-componist: Boris Bezemer

Scenografie: Han Ruiz Buhrs


kostuum: Akelei Loo


Een Cement productie, mede mogelijk gemaakt door: Via Zuid, PLAN Talentontwikkeling Brabant, Grensverleggers, Het Cultuurfonds, NORMA, AFK, Dioraphte, FPK, Keep an Eye Foundation


In coproductie met Nicole Beutler Projects

Met dank aan: BUDA, De Grote Post, Het Nationale Theater / Zaal3