Charlotte Gillain op residentie in Veem House

oktober/november 2021

Charlotte Gillain. Foto: Veem House

Tijdens een tweeweekse residentie in oktober/november 2021 in Veem House heeft Charlotte Gillain onderzocht hoe een lichaam meerdere identiteiten kan huisvesten. Ze deed een poging om het beeld van wat een persoon ‘zou moeten’ zijn vloeiender te benaderen. Hoe kun je stukje bij beetje het eigenaarschap van je eigen identiteit loslaten? Hoe creëer je ruimte voor een bepaalde polyfonie, ambiguïteit en inconsistentie?

Deze residentie is mede mogelijk gemaakt door GREENHOUSE en de ‘Nieuwe makers covid-19 regeling’ van Fonds Podiumkunsten

Over Charlotte Gillain
Charlotte Gillain heeft al van jongs af aan een grote fascinatie voor maken, bewegen en spelen. Na een kort bezoek aan de Bachelor Docent Dans van ArtEZ vond ze al snel haar plek op de Mimeschool in Amsterdam. Daar kon ze niet alleen haar bewegingskwaliteit en haar spelvaardigheid ontwikkelen, maar werd ze ook een gepassioneerd maker. Hier kon ze eindelijk haar fascinatie voor spelen, bewegen én maken combineren. Als maker is ze geïntrigeerd door transformatie en heeft ze een grote voorliefde voor het existentiële.

Charlotte komt oorspronkelijk uit Kalmthout (een klein dorpje naast Antwerpen), maar woont al een aantal jaren in Amsterdam. Ze wil graag een brug slaan tussen de Nederlandse mime en het Belgische theaterveld. De afgelopen jaren werkte ze samen met of trad ze op met makers als: Het Houten Huis, Davy Pieters, Francesca Lazzeri, Schippers&VanGucht, Fabian Santarciel de la Quintana en Boogaerdt/Vanderschoot.