AFTERIMAGE

A choreography for light

Drie video-, audio- en lichtkunstenaars, Susanna Brenner, Helle Lyshøj en Minna Tiikkainen, maken samen een ‘choreografie voor licht’. Een performance zonder performers, een installatie zonder dansers. In AFTERIMAGE zijn licht, video en geluid de hoofdrolspelers en creëren tezamen beweging. AFTERIMAGE is van 2 t/m 10 juli tijdens Julidans gratis te bezoeken in de Salon (gehele dag) en de Koninklijke Foyer (alleen rondom voorstellingen) van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Minna Tiikkainen is een van de vaste lichtontwerpers van Nicole Beutler. Ze verzorgde het lichtontwerp voor 1: SONGS, 3: THE GARDEN, 4: STILL LIFE en 5: ECHO. Ze zal opnieuw samenwerken met Nicole voor de aankomende grote zaalproductie 8: METAMORPHOSIS (werktitel).

Susanna Brenner en Helle Lyshøj maakten onder naam Videomachas videowerk voor de Nicole Beutler producties 1: SONGS en 5: ECHO.

Een coproductie van Nicole Beutler Projects, mede mogelijk gemaakt door Grand Theatre Groningen, PACT Zollverein Essen, BUDA Kortrijk en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).