microcosm parool

Arnon Grunberg: ‘Ik schaam me niet als ik dans, ik heb geen idee hoe dat eruitziet’

Een interview in het Parool door Jan Pieter Ekker

Al schrijvende ontstond bij Arnon Grunberg en Charlotte Van den Broeck het idee om het meest beschamende te doen wat ze konden bedenken: dansen op een podium.

“We are very, very far,” zegt de Duits-Amsterdamse choreograaf Nicole Beutler tegen het gemêleerde gezelschap dat zojuist de eerste doorloop achter de rug heeft van de dansvoorstelling microcosm. “Ik heb alleen nog wat vraagtekens bij de kleding. Ik vond het toch jammer dat jullie je weer aankleedden, dus het kan zijn dat we toch voor meer naakt gaan kiezen. Ik wil dat later vandaag graag uitproberen.”

Het is drie dagen voor de eerste voorstelling, de repetities hebben een week stil gelegen omdat de dansers corona hadden, maar Beutler heeft er vertrouwen in dat het goed komt.

microcosm is ontsproten aan de breinen van de schrijvers Arnon Grunberg en Charlotte Van den Broeck. Nadat zij elkaar in 2016 hadden leren kennen op de Frankfurter Buchmesse schreven zij elkaar wekelijks een brief in de Vlaamse krant De Standaard. Een terugkerend thema in hun correspondentie was schaamte en angst. Al schrijvende ontstond het idee om het meest beschamende te doen wat ze konden bedenken: dansen op een podium.

 Lees het hele artikel hier verder >>