WE LIVE HERE: On Balance

8-12 Juli 2024, AMSTERDAM

h

Tussen 8 en 12 juli organiseren we onze jaarlijkse zomeracademie WE LIVE HERE.

WE LIVE HERE is de jaarlijkse zomeracademie waarin we tijd en ruimte creëren voor experimenteren, onderzoeken en reflecteren. Elke zomer, aan het einde van het seizoen, komen we samen om te werken en na te denken. Dit initiatief is een coproductie met BAU, space for independent performing arts residencies & public events.

Wat we gaan verkennen

Dit jaar zoomt WE LIVE HERE in op de fragiele balans van ons ecosysteem. Hoe leven de vijf rijken (dieren, schimmels, planten, mensen en technologie) samen? Hoe kunnen we ons verhouden tot onze mede-aardbewoners? We zijn benieuwd naar het creëren van een gemeenschap, nieuwe rituelen, ongehoorde verhalen die ons informeren over onze relatie tot het ecosysteem waarvan we deel uitmaken. We kijken ernaar uit om meer te leren over onzichtbare en onbekende netwerken die een grote rol spelen in deze delicate balans.

Misschien kunnen wij, de mensen, iets leren van hoe de andere rijken zich organiseren in relatie tot het geheel. We zijn nieuwsgierig naar natuurreligies en inheemse kennis, naar verschillende oorsprongsverhalen en verschillende versies van de schepping. We willen een eco-futuristisch evangelie verkennen, een nieuwe weg, een nieuw geluid, een nieuw samenzijn.

Programma

We beginnen de week met een exclusieve excursie naar Stal Buitengewoon in Hoevelaken, een holistisch centrum voor mensen en paarden waar psychosociaal therapeut en dieren sjamaan Petra Nelstijn ons zal begeleiden in het vinden van een verbinding met alle levende wezens.

Op zoek naar nieuwe verbindingen, netwerken en manieren van samenkomen, gaan we door met het verkennen van schimmelculturen en meer-dan-menselijke choreografieën tijdens een tweedaagse workshop met de Finse choreograaf en performance maker Maija Hirvanen.

Verder zal het programma bestaan uit Chi Kung, samen zingen en chanten, evenals ontmoetingen/workshops/lezingen met onder andere: componist Gary Shepherd over de Frequentie van de Aarde, Soundbathing met Klara Alexova, een werksessie met Ibelisse Guardia over de verbinding met de cycli van de natuur en een HOW DO YOU WORK gesprek met choreograaf Jan Martens over gedeeld leiderschap.

Het programma wordt momenteel verder ontwikkeld, we houden je op de hoogte!

5-daags programma van 9:00 tot 22:00 uur, inclusief heerlijke veganistische lunches, diners en een bezoek aan Julidans.

Laat ons zo snel mogelijk weten of je geïnteresseerd bent om deel te nemen!

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

welivehere@nbprojects.nl