PULSE!

TILL BRÖNNER ONTMOET DANS

Het Ruhrgebied is een gevoel. Meer dan wat dan ook. Geen historisch document of hedendaags experiment kan adequaat beschrijven wat het mysterie van deze regio vormt, die geen gelijke heeft in de wereld. Het proberen te verklaren van het Ruhrgebied met termen als industrialisatie of economische opkomst en ondergang faalt regelmatig omdat de mensen die hier wonen de essentie van het Ruhrgebied belichamen en op een ronduit ontwapenende manier de interpretatiemacht opeisen. Zij zijn degenen naar wie je moet luisteren om de polsslag van het Ruhrgebied te begrijpen. Het samenleven van het grootste Europese stedelijke gebied vormt een merkbaar emotioneel kader en een reeks regels waar de mensen in de regio zich aan houden. Bovendien zijn ze er trots op.

De muzikant en fotograaf Till Brönner is een uitzonderlijke kunstenaar. Al in 2018 besteedde hij twee jaar aan het zoeken naar sporen namens de Essen Brost-Stichting en kwam hij in talloze zoektochten en portretstudies telkens dezelfde verbinding tegen tussen een regio en zichzelf. Hij hoorde altijd in zijn interviews: "Ik hou van het Ruhrgebied."

De bekroonde choreograaf Nicole Beutler is Brönners artistieke partner. Met een nieuwsgierige kijk op de wereld verruimt zij de grenzen van dans, theater en beeldende kunst en creëert zij muzikaal danstheater voor het nationale en internationale podium. Ze is geïnteresseerd in het vertalen van de menselijke conditie naar een visuele taal die de kijker ruimte geeft om te denken en te voelen. Een choreografie van Beutler is een totaalervaring die verbindt, beweegt en bevrijdt.

Als koperinstrument speelt Till Brönners trompet een belangrijke creatieve rol, waarvan de symbolische kracht wordt verklaard door zijn fysieke werkingssysteem en de elementen lucht, kracht en beweging. Brönner en Beutler werken zo nauw mogelijk samen in PULSE!, een werk in opdracht van de Brost Foundation, om de innerlijke conditie van het Ruhrgebied te benaderen met muziek en dans, de twee sterkste disciplines van emotionele expressie.

Foto's genomen in de tweede week van februari 2024 tijdens een onderzoeks- en repetitieweek in Amsterdam.

Cast & Credits

Concept, Regie, Choreografie: Nicole Beutler
Concept, Muziek: Till Brönner
Muziek: SchumannBach
Dramaturgie: Igor Dobričić
Decorontwerp: Eva Veronica Born
Kostuumontwerp: Jessica Helbach
Lichtontwerp: Minna Tiikkainen
Repetitor & co-creatie: Evelien Janssen
Co-creatie & performance: Izah Hankammer, Rob Polmann, Anna Raiola, Maria Ribas, Cesirhe Sedney, Erikas Zilaitis
Tweede cast: Nina Keijzer, Matheus Moreira
Productieleiders Amsterdam: Joana Martins, Justa ter Haar

Met dank aan: Goethe Instituut en Transsolar

Een productie van SCHAUSPIELHAUS BOCHUM, in opdracht van de Brost Stiftung, Essen.

Calendar

Voorstelling of activiteit Datum en tijd Zaal of locatie Occasion Ticketlink
PULSE!
Schauspielhaus Bochum
Bochum
Première
PULSE!
Schauspielhaus Bochum
Bochum
PULSE!
Schauspielhaus Bochum
Bochum