INTERIOR DRAMA Lucinda Childs / Nicole Beutler (ArtEZ)

Dit jaar op de ARTEZ Dansacademie leerden de studenten van het 3e jaar twee versies van hetzelfde stuk: INTERIOR DRAMA van Lucinda Childs (1977) en de cover-versie van Nicole, het tweede deel van 2: DIALOGUE WITH LUCINDA (2010). De twee stukken maken deel uit van de eindpresentaties van de school, en gaan hiermee in de maand juni op tournee door het land. Dit is een unieke kans voor diegenen die het origineel en zijn cover 'live' naast elkaar willen zien.

Op deze dagen zijn beide voorstellingen te zien:
16 Juni LUX, Nijmegen
27 Juni Brakke Grond Amsterdam, ITS Festival

Op deze dagen alleen de cover-versie van Nicole:
18 Juni Schouwburg Arnhem
23 Juni Korzo Den Haag

Op 1 Juli presenteren we alleen Nicole's versie van Interior Drama in een double bill met Adam Peterson in het OPENLUCHTTHEATER in het VONDELPARK tijdens Julidans Festival.
Ook onderdeel van de eindvoorstellingen vormt VARIATIONS ON A SQUARE gemaakt ism tweede jaars studenten, een prelude voor 6: THE SQUARE. 2, 3, 4 JUNI ARTEZ, Arnhem 19.30

Gefascineerd door het radicale en misleidend simpele minimalisme van Lucinda Childs' vroege werk, heeft Nicole Beutler ervoor gekozen om een nieuwe versie van haar stille dans voorstelling te maken. Terwijl Childs haar werk beschrijft als een 'intense ervaring van intens kijken en luisteren', gaan Beutlers herinterpretaties over de inspanningen van de individuele danser en zijn of haar verantwoordelijkheden binnen de patronen van de groep.

Ty Boomershine, assistent van Lucinda Childs, leerde de derdejaars dans studenten van ArtEZ Arnhem de originele choreografie Interior Drama. Door Hillary Blake Firestone leerden zij de tweede helft van 2: Dialogue With Lucinda, gebaseerd op Interior Drama (1977). Beutlers versie van Interior Drama wordt gedanst op speciaal gecomponeerde muziek door DJ/producer Gary Shepherd.

Cast & Credits

Originele Choreografie: Lucinda Childs (1977)
Repetitor: Ty Boomershine
---------------------------------------------
Cover Choreografie: Nicole Beutler (2010)
Muziek: Gary Shepherd
Repetitor: Hillary Blake Firestone
---------------------------------------------
Dansers cast 1: Daniel Barkan, Casper Knops, Joao Craca Santiago, Gilda Cesario, Carcom Sheffer
---------------------------------------------
Dansers cast 2: Nana Jenssen, Davide Calabrese, Gijs Hanegraaf, Chiara Ferraglia, Lea Vinette