Genevieve Murphy
Isabelle Renate la Poutré
Isabelle Renate la Poutré

Genevieve Murphy

 

In mei 2017 ontving Nicole Beutler Projects voor de componiste Genevieve Murphy de Nieuwe Makers Subsidie van FPK. Een subsidie voor onderzoek en productie waarmee een nieuwe maker kan worden geproduceerd en gecoached door Nicole Beutler Projects / Nicole Beutler. Murphy en Beutler voelen een verwantschap in de manier waarop ze beiden compositie en performance combineren. Nicole Beutlers choreografieën kunnen gezien worden als composities waarin beeld, geluid en beweging in elkaar grijpen. In haar voorstellingen is muziek bovendien één van de belangrijkste betekenisgevers. Waar Beutlers werk vertrekt vanuit het lichaam en de beweging, begint Murphy bij de muziek. Nicole Beutler coacht Genevieve Murphy bij de ontwikkeling van haar werk als performer en performance maker.

www.genevieve-murphy.com


OVER GENEVIEVE MURPHY 
Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Ze woont en werkt in Amsterdam. In haar kunstpraktijk combineert ze performance en beeldende kunst met hedendaagse klassieke muziek.

Murphy’s composities en performances werden o.a. uitgevoerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw Amsterdam, Het Stedelijk Museum, Sectie C Eindhoven, Music Showroom SC Zagreb, ESC Graz, La Fenice Theatre Venice, MAXXI Rome en Gaudeaumus Utrecht. Ze werkte samen met o.a. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Concertgebouworkest Camerata, Storioni Trio, Ex Novo Ensemble en International Ensemble Modern Akademie Frankfurt.

Naast het maken van composities voor diverse muziek-, beeldende kunst- en theaterprojecten, reist Genevieve door Europa met traditionele en geïmproviseerde stukken voor de doedelzak. Ook treedt ze op met muzikanten als Andy Moor (The Ex) en Terrie Hessels.

 

Voorstellingen