Genevieve

NB-produces: At The Spot Where I Find Myself / Live Band! - Genevieve Murphy

Hybride concert en performance met gesproken woord, beeldende kunst, rock, vrije improvisatie en elektronische muziek.

NICOLE BEUTLER PROJECTS produceert het werk van de performing composer Genevieve Murphy sinds haar Nieuwe Makers Traject in 2018.

Vast in een positie van besluiteloosheid wordt een vrouw zich steeds meer bewust van haar lichaam in de ruimte, waarbij ze haar appartement observeert als een verlengstuk van zichzelf. "AT THE SPOT WHERE I FIND MYSELF" is een samenstelling van herinneringen, identiteiten en projecties die je een intiem inzicht geven in de wereld van Genevieve. Ze daagt ons uit om onze eigen veilige plekken te bekijken waar we emoties kunnen loslaten, bescherming kunnen vinden en kunnen verdwijnen, en ze vormt een alliantie met het publiek in de privéruimte op het podium die ze "thuis" noemt. Deze concertvoorstelling is ongemakkelijk, verontrustend, introvert, humoristisch en delicaat.

Genevieve breidt haar solovoorstelling uit voor de grote zaal van het Muziekgebouw op 31 mei 2024. Op het podium zal haar band haar vergezellen, bestaande uit baanbrekende muzikanten Andy Moor (gitaar), John Dikeman (saxofoons), Laura Polence (toetsen en stem) en Henning Luther (drums en percussie). Deze hybride vorm van concert en performance zal gesproken woord, beeldende kunst, rock, vrije improvisatie en elektronische muziek brengen.

"Het hebben van de mogelijkheid om 'Op de plek waar ik mezelf vind' uit te voeren in het Muziekgebouw inspireerde me om de muziek live te laten uitvoeren. Als solist moet ik het verhaal van mijn stuk vertellen en het vasthouden van een instrument werd indringend voor de intense fysieke reis die ik in het werk onderneem. Het uitnodigen van muzikanten die zeer fysieke performers zijn en uniek in hun geluid, zal de muziek tot leven brengen, reagerend op mijn stem en karakter en mij hopelijk aanzetten om reactief te worden naar hen toe. Ze zullen mijn verbeelding voeden en hopelijk ook die van het publiek. De kracht van live muziek voelt alleen juist om te delen in een locatie als Muziekgebouw aan 't IJ!", Genevieve Murphy.

 

TEAM

Genevieve Murphy: Concept | Compositie | Optreden

Andy Moor: Gitaar

John Dikeman: Saxofoons

Laura Polence: Synthesizer, Zang

Henning Luther: Drums, Percussie

Tom Van Der Borght: Kledingontwerp

Nienke Scholts, Konstantina Georgelou: Dramaturgie

Peter Leung: Regie

Manuel Boutreur: Techniek

Tim Vermeulen: Lichtontwerp

Ruben Kieftenbelt: Geluidstechnicus

Nicole Beutler: Coach

Een samenwerking met Stichting Rizoom, Nicole Beutler Projects en Muziekgebouw aan 't IJ.

Met dank aan: Marta Warelis, Gerri Jager, Margo van de inde, Jimmy-Pierre de Graaf, Taleah van Ras en Leon Ramakers.